Loading
Premier Cardiovascular Institute of Wisconsin

др. Обрад Кокановић

Dr. Obrad Kokanović je došao u Milwaukee, država Wisconsin (SAD) iz Beograda, Srbija (bivša Jugoslavija) 1991 godine. Studirao je pre toga u VIII-oj Beogradskoj Gimnaziji (sadašnja III-a) na Vračaru, a ovde je završio sredju školu u "West Milwaukee High School" sa najvećim prosekom (Summa Cum Lauda) i za to je primio Precedničku nagradu, 1992 (President's Academic Fitness Achievement Award).

Posle pohadjanja srednje škole, Dr. Kokanović je primljen na Univerzitet Wisconsin-Milwaukee i tu je opet završio sa izvanredno visokim prosekom (magna cum laude) i najvećim priznanjima i častima, 1996. On je tada postao član prestižnih honorarnih društava i dobitnik mnogih nagrada za akademska dostignuća uključujući "Ruth Walker Graduating Senior Award" za izvanrednu performansu u biološkim naukama. Primio je i pohvale za akademsko dostignuće kao predavač studentima na Univerzitetu iz matematike, biologije i hemije. Dobio je mnogobrojne stipendije i druga akademska priznanja za vreme studija.

Dr. Kokanović je započeo svoju profesionalnu karijeru u oblasti genetike. Pre pohadjanja Medicinskog Fakulteta, on je imao uspešnu karijeru kao naučni istraživac u ranoj fazi genotipizacije i sekvenciranja ljudskog genoma i kompleksnih genetičkih bolesti. Dr. Kokanović je radio na poznatim nacionalnim i internacionalnim institutima za ljudsku genetiku i bio je u timovima poznatih naučnika u prestižnim centrima kao što su: "Max McGee Research Center for Juvenile Diabetes" (Medical College of Wisconsin); Center for Medical Genetics (Marshfield Clinic, Wisconsin).

Za vreme pohadjana Medicinskog Fakulteta od 2001-2005 (University of Wisconsin Medical School; Madison, Wisconsin) on se opet pridružio istraživačkom timu Transplantacione Hiruške Katedre da doprinese razumevanju potencijala matičnih ćelija. On je publikovao neke od svojih radova u naučnim časopisima i predstavio svoja istrazivačka dostignuća na nacionalnom i internacionalnom nivou. Za vreme studija na Medicinskom fakultetu, Dr. Kokanović je bio naručito inspirisan od strane profesora i kolega iz interne medicine, pogotovu oblasti interventne kardiologije. I on je odlučio da se uputi tim putem.

Od 2005-2008, Dr. Kokanović je završavao specializaciju iz interne medicine na jedanom od najboljih i najprestižnijih akademskih institucija za internu medicinu u Americi, (Baylor College of Medicine, Houston, Texas). On se posle toga vratio u Milwaukee, Wisconsin i završio obuku iz opšte kardiologije (2008-2011), na instituciji Aurora Health Care. Radio je sa nacionalno i internacionalno poznatim ekspertima, sa najnovijim i najboljim tehnologijama u oblasti kardiologije, interventne kardiologije i electrofiziologije.

Nakon njegove obuke iz opšte kardiologije, Dr. Kokanović je prihvaćen na prestižni program za interventnu kardiologiju, Detroit Medical Center/Wayne State University i obučava se sa svetski poznatim kardiologzima , i nastavlja da se izlaže tehnologiji najvećeg standarda kao što su implantacija aortičnih zalizaka, periferno vaskularnih i endovaskularnih intervencija aneurizama, karotidnih arterija i hronicno zapušenih sudova.

Institucije kao sto su St. Luke's Aurora (Milwaukee) i Harper University Center (DMC/Wayne State University) bile su uključene u mnoga velika klinička istraživanja i testiranja najnovije tehnologije , sa kojim je Dr. Kokanović radio u toku obuke, dajući mu priliku da obogati svoje znanje i tehniku. Dr. Kokanović ima veliko iskustvo u tretmanu opšte kardiologije, interventne kardiologije akutnih i hroničnih bolesti koronarnih sudova, uključujući korisćenje Impella pomoćne pumpe za visoko riskantne intervencije koronarnih sudova ; endovaskularne intervencije karotidnih sudova i abdominalnih aneurizama; i intervenciji obelelih perifernih sudova.

Od završetka njegovih obuka 2012 godine, Dr. Kokanović radi u oblasti opšte kardiologije, interventne kardiologije i endovaskularne intervencije. On je licenciran u 13 američkih država i radio je u više država uključujući države: Montana, Oregon, Washington, Colorado, Indiana, Kansas i Wisconsin. On je privilegovan da radi kao interventni kardiolog i endovascularni specialista u preko 20 bolnica širom Amerike. Dr. Kokanović je ekspertan u intervencijama kompleksnih koronarnih intervencija sa značajnim iskustvom u akutnim koronarnim sindromima, kompleksnim intervencijama koronarnih sudova uključujući ugradjivanje pomoćne pumpe Impella i intra-aortične balonske pumpe. Do sada je uspeo da tretira velike abdominalne aneurizme endovascularnom tehnikom i intervencije perifernih sudova kao deo spašavanja nožnih ektremiteta. On je pokazao trajni zapis uspešnih kliničkih rezultata.

Dr. Kokanović je položio specijalističke ispite i diplomiran je iz interne medicine, kardiovaskularne medicine, interventne kardiologije, nuklearne kardiologije i endovaskularne medicine. On je član društava kao što je Američki Koledž Kardiologije (ACC) i Američka Medicinska Asocijacija (AMA). Dr. Kokanović je konstantno angažovan u aktivnostima usavršavanja svoje oblasti i veruje u transferisanju tog znanja pacijentima. On veruje da obrazovanje pacijenata ih osnažava da bi oni preuzeli kontrolu nad svojim životima i zdravlju. On je predavao i predstavio je svoj rad na nacionalnom nivou i pozivan je kao gost govornik na mnogobrojnim konferencijama.

Dr. Kokanović je sveobuhvatan i praktikuje opštu, interventnu kardiologiju i endovaskularnu specialnost. Patologiju koju on leči uključuje hronična i akutna srčana oboljenja; aritmije, hipertenziju; dislipidemiju i druge kardiovaskularne probleme. On obavlja dijagnostičke preglede i testove u kancelariji uključujući , ultrazvuk srca, EKG, stres test, holter monitor. Dr. Kokanovic je dostupan življu iz bivše Jugoslavije koji žive u predelu Chicago-Milwaukee, i sire. Veruje u tretiranje svakog pacijenta kao člana porodice i u timski rad sa pacijentima u cilju da obezbedi efikasan i uspešan rezultat.

Premier Cardiovascular Institute of Wisconsin